Sárgarépa töret sajtba burkolt húspogácsával
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/NfNvBGmPVH9iqLkKG0SN7cLBUeoaRH__eFH0c3ag-Ao/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwMDZkZjkwM2NkZjQ0YTQ5MzQyNTVlMjIyODBmOTZl.webp)
Hozzávalók:
400 gr darált sertéslapocka,
só
frissen őrölt bors
80 gr vaj
2 gerezd fokhagyma
4 szelet félzsíros sajt
800 gr sárgarépa
400 gr fehérrépa
2 cs petrezselyem zöld
20 gr friss gyömbér
Hogyan kell elkészíteni?
Húspogácsa:
A darált húst összegyúrom a sóval, a borssal, a kézmeleg vajjal, a zúzott fokhagymával. Pogácsákat formázok belőle, és mindkét oldalát megsütöm. Amikor majdnem kész ráolvasztom a sajtot. Tálaláskor ezt adom a főzelékhez.
Sárgarépa töret:
Kevés vajban megpirítom az apróra vágott póréhagymát és a hasábokra vágott finom sárgarépát. Megszórom egy kevés kukoricakeményítővel, és felöntöm a vízzel. Amikor felforrt, vajjal pürésített főtt fehérrépával sűrítem be a főzeléket. Beleszórom az apróra vágott petrezselyem zöldet. Sóval frissen őrölt borssal, és egy kevés reszelt friss gyömbérrel ízesítem az ételt.