Hozzávalók:
Kaszinótojás: 0,5 kg fehér gyökér, 1 db citrom, 30 gr mustár, só,frissen őrölt bors, 6 db tojás, 2 cs retek
Francia saláta: 0,20 sárgarépa, 0,20 zöldborsó, 0,20 zellergumó, 0,20 alma, 0,20 csemege ubi, só, frissen őrölt bors, 0,03 porcukor, 0,4 görög joghurt, 1 citrom, 2 cs petrezselyem, 3 db tojás
Sonka tekercs: 8 szelet paraszt sonka, 30 dkg tojáskrém, 10 dkg krémsajt, 0,2 olíva olaj
Hogyan kell elkészíteni?
Kaszinótojás:
A petrezselyem pürébe belekeverem az áttört tojást. Ízesítem citromlével, sóval, frissen őrölt borssal, mustárral. A félbevágott főtt tojásba töltöm bele a krémet. Cikkekre vágott piros retket kínálok mellé.
Francia saláta:
Kockára vágom a sárgarépát, a csemege uborkát, a burgonya helyett a zellert, az almát. A zöldborsót meggőzölöm. Sok apróra vágott petrezselymet is szórok hozzá. Összekeverem. Majonéz helyett keverek hozzá görög joghurtot, és tojás sárgáját. Az egészet ízesítem sóval, őrölt borssal, mustárral, kevés édesítővel, friss citrom levével.
Sonka tekercs:
A tojáskrémet összekeverem a sajttal, és beletekerem a szeletelt nyers sonkába, és a tekercset ízesített olajban tartom.