Hajtogatott sajtos bukta
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/tlRhQ6MoJIGd-bwypVJFMchuUlBrjwYWmI7d65F1Chw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI1YjdhM2JiMzQ2MTQzYmViM2EzNTQ1ODdjZTgxN2I0.webp)
Hozzávalók:
Tészta:
700 gr liszt
200 gr tej
80 gr langyos víz
50 gr puha vaj
25 gr só
40 gr élesztő
2 db tojás
20 gr kr cukor
Sajtkrém:
200 gr juhtúró
100 gr tejszínes krém sajt
100 gr mozzarella sajt
1 gerezd fokhagyma
1 cs kapor
1 cs menta
1 cs petrezselyem zöldje
só
frissen őrölt bors
20 gr mustár
Hogyan kell elkészíteni?
A sajtkrém alapanyagait összedolgozom, simára keverem. A tésztát összegyúrom. 30 percig kelni hagyom. 5-8 dkg-os gombócokra adagolom. Kinyújtom. Megkenem a sajtkrémmel, amit készítettem. Meghajtogatom úgy, hogy egy szimpla, majd újra kenés, egyszer a dupla hajtás tetejét is megkenem a krémmel. 20 perc a második kelesztés majd a 180 C fokon előmelegített sütőben kisütöm.