Mi kell hozzá?
Piskóta:
6 db tojás
½ citrom leve
1 só
5 ek. cukor
6 ek. liszt
1/1 csomag sütőpor
Masszához:
Piskóta, darálva
7 ek. olvasztott vaj
1/2 citrom leve
1 tk. citrom héja
50 gr mandula
50 gr pisztácia
50 gr dió
50 gr kukoricapehely
Hogyan kell elkészíteni?
Piskóta:
Egy 26-os átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját), a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, habverővel felverjük. Ezután a tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az átszitált lisztet, sütőport, sót és egy ½ citrom levét, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben először 180 fokon 10 percig, majd 160 fokon szintén 10 percig készre sütjük. Ha elkészült, a formában hagyjuk addig, amíg lehűl.
Massza:
A piskótát egy asztali aprítóba tördeljük és finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a massza hozzávalóit, majd alaposan összegyúrjuk, ezt követően kis golyókat formázunk belőle. Ízlés szerint beleforgatjuk őrölt dióba, mandulába vagy pisztáciába, de akár aprított kukoricapehelybe is.