Hozzávalók:
500 gr padlizsán
500 gr Tv paprika
15 gr só
50 gr kristálycukor
50 gr fehérbor ecet
5 gr őrölt bors
10 gr petrezselyem zöld
800 gr víz
100 gr étolaj (50gr a sütéshez, 50 gr az öntetbe)
Hogyan kell elkészíteni?
A padlizsánt egy centi vastag szeletekre vágom. Sütőpapíron, az előmelegített 210 C-fokos sütőben megsütöm az olajpermettel bevont padlizsánkarikákat. A paprikát egészben megsütöm. Sütés után lehúzom a bőrét Egy tálban klasszikus saláta ecetet készítek. A sót, a kristálycukrot kikeverem a fehér borecettel. Felöntöm a vízzel az elegyet. Napraforgó olajat, őrölt borsot, és apróra vágott petrezselyem zöldet keverek hozzá. Még forrón, ahogy kivettem a sütőből a padlizsán karikákat, beleteszem a salátalébe, a még meleg paprikával együtt Hagyom állni, érlelődni egy két órát.