Hozzávalók:
600 gr sárgabarack
60 gr méz
200 gr víz
100 gr citrom
3 gr őrölt fahéj
20 gr keményítő
600 gr csirkemell filé
40 gr dió
4 adag barack mártás
120 gr trappista sajt
20 gr só
10 gr friss bazsalikom
Hogyan kell elkészíteni?
A nyitott szelet csirkemell egyik felébe fektetem a szelet sajtot. Megszórom a pirított durvára vágott dióval. A hús másik felét ráhajtom. Kívülről megsózom. Kiolajozott tepsiben előmelegített sütőben 200C fokon készre sütöm.
Barack mártás:
A sárgabarackot kevés vajon megpárolom. Adok hozzá mézet, és hozzáadom a citrom levet a vízzel együtt. Őrölt fahéjjal ízesítem. Turmixolom. Amennyiben szükséges kevés keményítővel megkötöm. Lehet tejszínnel dúsítani. Tökéletesen illik a sajttal töltött húsokhoz, vagy egyszerű szárnyasételekhez