Hozzávalók:
300 gr köles
600 gr zöldségalaplé
7 gr só
4 adag megfőtt köles
6 db tojás
250 gr túró
300 gr tejföl
7 gr só
500 gr harcsafilé
10 gr só
3 gr őrölt bors
3 gr fokhagyma
3 gr piros paprika
60 gr paradicsom
60 gr vörös hagyma
60 gr TV paprika
50 gr étolaj, vagy kiolvasztott szalonna zsírja
Hogyan kell elkészíteni?
A kölest megfőzöm kétszeres mennyiségű zöldségalaplében, egy kevés sóval ízesítve.
Az elkészült köleshez hozzákeverem a túrót, és a tojássárgáját. A felvert tojáshabbal lazítom. Megsózom. Összedolgozom. Beleteszem a tepsibe, és a tojással kikevert tejföllel megkenem.
Előmelegített sütőben 160 C-fokon átsütöm.
Paprikás:
A harcsát tetszés szerint felvágom szeletkékre. Bepácolom pirospaprikával, sóval, borssal.
Serpenyőben kevés zsiradékban megsütöm. A paprikát, a vöröshagymát, a paradicsomot is kis kockákra vágom. A harcsa sülőzsírjában megpirítom, a zúzott fokhagymával együtt. Megszórom piros paprikával, és bekeverem tejföllel. Kiforralom a mártást, és adok hozzá kevés vizet. Újra beforralom. Átszűröm. Megsült halhoz tálalom.