A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Borsos tokány gombás rizsfelfújttal

Vágólapra másolva!
Borsos tokány gombás rizsfelfújttal
Vágólapra másolva!

BORSOS TOKÁNY

Hozzávalók:

80 dkg marhalapocka
15 dkg vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db tv paprika
1 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
20 dkg zellergumó

frissen őrölt bors
napraforgó olaj

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Felcsíkozom a marhalapockát. A megtisztított és felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát egy kevés olajon megpirítom. A marhahúst a zöldségekhez adom. Lereszelem a zellergumót és azt is hozzáteszem. Megsózzuk, megborsozzuk, és erős tűzön - folyamatosan kevergetve - pirítjuk. Ezután hozzáadom a paradicsompürét. Amikor a hús kiengedte a levét, és az elforrt, egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk és kisebb lángon kb. 1 óráig fedő alatt főzzük.

GOMBÁS RIZSFELFÚJT

Hozzávalók:

25 dkg rizs
3 db tojás
20 dkg reszelt gomba

frissen őrölt bors
napraforgó olaj

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A rizst vízben megfőzzük, só nélkül. Amikor kész van, olajon megpirítjuk a reszelt gombát, majd hozzáadjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját hozzáadjuk a gombás rizshez, sózzuk, borsozzuk. A felvert fehérjét végül hozzálazítjuk. Zsiradékkal kikent hőálló edénybe, vagy szilikon formába ötjük és 160 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!