Paradicsomos, gombás melegszendvics
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/rOVitLtMQC1Q9YBUYzsL64NeJTiU-qd_UjnxeaFpA0w/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc1NTcyODA1YmIwYjQ5OGM5OTYyZTcxNzExNzM3M2Yw.webp)
Hozzávalók:
6 dkg paradicsom püré
40 dkg csiperkegomba
0,5 dl száraz vörösbor
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
1 kávéskanál szárított kakukkfű
10 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg mozzarella sajt
Hogyan kell elkészíteni?
Az apróra vágott póréhagymát megpirítom étolajban. Kevés vörösbort elpárologtattok rajta. A paradicsompürét hozzáadom. Ízesítem egy kevés kakukkfűvel, fokhagymával, sóval, és frissen őrölt borssal. Beleteszem a cikkekre vágott gombát, és puhulásig főzöm. A mikor elkészült, reszelt sajtot keverek hozzá. Sós puffasztott rizsre vagy extrudált kenyérre kenem jó vastagon. A tetejére
mozzarella sajtot, vagy bármilyen olvadós sajtot teszek, és rásütöm.