Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
8 dkg vöröshagyma
20 dkg petrezselyem gyökér
só, frissen őrölt bors
1 dl tejszín
4 db tojás
8 dl zöldségalaplé
4 dkg teavaj
1 gerezd fokhagyma
4 dkg hántolt pirított napraforgó mag
3 dkg mustár
2 gr szárított tárkony
8 dkg spenót friss levél
20 dkg sárgarépa
Hogyan kell elkészíteni?
Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom.A vékony csíkokra vágott laskagombát, kevés olvasztott vajban a petrezselyemgyökérrel együtt a félig elkészült hagymán pirítom meg.Sóval, borssal mustárral, és tárkonnyal ízesítem.Dúsítom az ízét zúzott fokhagymával, és pirított napraforgó is.Összeturmixolom. Felöntöm zöldségalaplével, és készre forralom.A legvégén kevés tejszínnel is dúsítom.Közvetlenül tálalás előtt tojás sárgájátkeverek bele.A tányérba téve, a tetejére halmozom a julienne sárgarépát, és a vékony metéltre vágott spenót levelet.