Hozzávalók:
20 dkg harcsafilé
20 dkg fejeskáposzta
20 dkg árpagyöngy
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 fej lilahagyma
1 szál újhagyma
1 db alma
1 db citrom
3 dkg szeletelt mandula
petrezselyem
víz
vaj
só
bors
olaj
Hogyan kell elkészíteni?
A káposztaleveleket beleteszem a serpenyőbe, öntök alá egy kis vizet. Teszek alá egy kis szeletelt hagymát, dobok mellé fokhagymát. Ebbe a gőzölő lébe dobok egy kis citromot is. A harcsa filét felvágom szeletekre és ráteszem a káposztára. Mindegyik szeletre ráteszek egy citromkarikát. Fedő alatt gőzölöm. A kétszeres mennyiségű vízben kifőzött árpagyöngyöt vajjal és sóval felteszem pirulni. Készítek mellé egy hagymaragut. Ehhez a újhagymát, lilahagymát és vöröshagymát feldarabolom, megsózom és felteszem a tűzre. Egy almát reszelek bele, vajat is adok hozzá és puhára párolom. A harcsa gőzölőlevéből öntök egy kicsit az árpagyöngyre. Mártást készítek hozzá. Szeletelt mandulát, petrezselymet, és a hal levét vajjal főzöm egy kevés ideig. Ha kész, az árpagyöngyöt összekeverem a hagymaraguval. A tálalásnál a köretre ráhelyezem a harcsát és meglocsolom a mártással.