Hozzávalók:
2 db zabkeksz
1 db alma
0,5 dl vörösbor
10 dkg aszalt szilva
10 dkg szőlő
1 db tojás
15 dkg kukoricapehely
1 db banán
2 ek méz
kukoricakeményítő
édesítőszer
olaj
Hogyan kell elkészíteni?
Mézet melegítek és egy kevés vörösbort öntök hozzá. Addig főzöm amíg olaj sűrűségű nem lesz. Aszalt szilvát dobok bele. Az almát szeletekre vágom, zabfalatot teszek két almakarika közé. Felverem a tojást majd kukoricakeményítőben megforgatom a zabszeletes almát. Tojásba teszem, végül durvára tört kukoricapehelybe forgatom és kisütöm az olajban. Amikor sűrűsödik a mézes mártás beledobom a szőlőszemeket. A tálaláshoz banánt szeletelek fel, emellé teszem a bundázott almát és leöntöm a mártással.