Hozzávalók:
20 dkg köles
1 db cukkini
1 db újhagyma
1 db fehérrépa
1 db zeller
2 db sárgarépa
1 db lilahagyma
2 db tojás
3 ek. keményítő
1 kis doboz natúr joghurt
petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
0,5 db citrom
só
bors
olaj
bazsalikom
lenmag
Hogyan kell elkészíteni?
Az előfőzött kölest egy tálban összekeverem reszelt sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, sóval és borssal. Keményítőt teszek bele, két tojást és petrezselymet. Gombócokat vagy galuskákat formázok belőle és kisütöm olajban. A grill zöldségekhez a serpenyőt felhevítem. A répát és a zellert vékonyabb a cukkínit vastagabb szeletekre vágom. Só nélkül megpirítom a zöldségeket, nem kevergetem közben. Újhagymát, fokhagymát és lilahagymát is adok hozzá, majd megborsozom. Ha elkészült a kölesgombóc, egy papírtörlőn lecsöpögtetem és kiteszem egy tányérba. Az öntethez joghurtot, fokhagymát, bazsalikomot, lenmagot, sót és borsot keverek össze. Ha kész van a zöldség akkor sózom meg, pár csepp citromot csepegtetek rá.