Hozzávalók:
20 dkg pontyfilé
2 db paradicsom
2 db paprika
3 db fehérrépa
1 db zeller
1 nagy doboz tejföl
petrezselyem
piros paprika
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj
Hogyan kell elkészíteni?
Beírdalom a pontyfilét, darabokra vágom és kicsit elősütöm. A hasa aljából apró darabokat vágok és megpirítom, ez lesz a kész étel tetején. Feldarabolom a paprikát és a paradicsomot, kevés olajon sütöm majd fokhagymát adok hozzá. Megborsozom, megsózom. Amikor picit megsült a hal, megsózom és megszórom piros paprikával. Ez után kiveszem egy tányérra és ebben a serpenyőben egy kis olajon megsütöm az előfőzött zellert és fehérrépát. Megsózom és megborsozom, majd összekeverem. Adok hozzá tejfölt és tovább keverem. Az összeálításhoz a sütőálló edény aljába rétegzem az ételt. Alulra kerül a tejfölös zeller és fehérrépa, erre jön a paprika, paradicsom, végül a halszeletek. Tejfölt teszek a tetejére és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütöm.