Hozzávalók:
0.6 kg kelkáposzta
0,20 kg sárgarépa
0,20 kg burgonya
0,15 L tejföl
1 cs petrezselyem zöld
0,08 kg vörös hagyma
0,05 L napraforgĂł olaj
0,01 kg piros paprika
1 tk morzslt majoranna
1 gerezd zĂşzott fokhagyma
Só, frissen őrölt bors
1,2 L vĂz
Hogyan kell elkĂ©szĂteni?
Ez a leves kevesebb burgonyával kĂ©szĂĽl, mint az eredeti, Ă©s mĂ©gis benne lesz a megszokott Ăz, kinĂ©zet, Ă©s állag. Kockára vágott burgonyát vĂzben sĂł nĂ©lkĂĽl megfĹ‘zöm. Az aprĂłra vágott hagymát kevĂ©s Ă©tolajon megpirĂtom. Rádobom a szĂ©les metĂ©ltre vágott kelkáposzta levelet. MegsĂłzom, megszĂłrom majorannával, zĂşzott fokhagymával, Ĺ‘rölt borssal. Megpárolom. MegszĂłrom piros paprikával. Elkeverem, Ă©s felöntöm a vĂzzel. KĂ©szre fĹ‘zöm. A kĂĽlön megfĹ‘tt burgonyát a tejföllel összeturmixolom, Ă©s azzal sűrĂtem be a levest. Tálaláskor aprĂłra vágott petrezselyem zölddel összekevert julienne sárgarĂ©pát teszek a tetejĂ©re.