Hozzávalók:
12 db ropogós taca
0,1 kg rukkola
0,25 kg reszelt trappista
0,25 kg savanyú uborka
0,60 kg sertés lapocka
0,15 kg vörös hagyma
só, frissen őrölt bors,
2 gerezd zúzott fokhagyma
0,01 kg piros fűszerpaprika
0,2 kg tejföl
0,40 kg vörös hagyma a sült hagymának
0,10 kg liszt
0,4 l étolaj a sütéshez
Hogyan kell elkészíteni?
Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom a baconnal együtt, egy kevés zsiradékon. Ráteszem az apróra vágott sertés húst, és azt is megpirítom. Ízesítem fokhagymával, frissen őrölt borssal, sóval. Megszórom fűszerpaprikával, és készre pirítom. Amikor elforrta a levét, tejföllel dúsítom.
A ropogós tacoba rukkolát teszek, rákanalazom a szaftos húsragut, megszórom reszelt sajttal. és kockára vágott savanyú uborkával. Aki teheti, és nem okoz neki problémát, tehet rá sült hagymát. Ezzel vigyázni kell, mert nagyon sok benne a szénhidrát.