Hozzávalók:
0,5 l étolaj
0,5 dkg teavaj
2 db bőrős csirkemell filé
só
frissen őrölt bors
0,2 kg ilahagyma
0,30 kg cékla megfőzve
0,15 kg uborka
0,15 kg kaliforniai paprika
1 cs petrezselyem zöld
0,12 kg köles
0,1 l étolaj
0, 15 rukkola/saláta
Hogyan kell elkészíteni?
A bőrös csirkemellet besózom, és a bőrével együtt egy serpenyőben súlyzó alatt ropogósra sütöm. A cikkekre vágott lilahagymát napraforgó olajban megpirítom. A főtt kockára vágott céklát hozzáadom. Kevés vörös borral, és édesítőszerrel meglocsolom, és el is párologtatom. Hozzáadom a vágott petrezselymet. Kevés főtt kölest keverek bele, és fellazítom rukkolával. Kis kockára vágott uborkával, és kaliforniai paprikával szinesítem. Tálaláskor a salátára fektetem a csirkemellet.