Mi kell hozzá?
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1-1 fürt piros és sárga koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál chilipehely
só
17 dkg spagetti
7,5 dkg reszelt parmezán
8 bazsalikomlevél
1,5 dl tejszín
Hogyan kell elkészíteni?
1. Három evőkanál olajon megfuttatjuk a fokhagymát és a chilit, majd az egész fürt paradicsomot. Magas lángon fedő nélkül 5-6 percig pirítjuk. Kivesszük a serpenyőből.
2. A tésztát 2 perc híján készre főzzük, leszűrjük. Félre teszünk 1,5 dl főzőlét.
3. A félretett főzővízzel besűrítjük a fokhagymás alapunkat, belereszelünk parmezánt, hozzátesszük a darabokra tépkedett bazsalikom felét és a tésztát.
4. Bazsalikommal és a lepirított fürtös paradicsommal tálaljuk.