Mi kell hozzá?
1 doboz joghurt
fél citrom leve
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál reszelt pecorino romano vagy parmezán sajt
1/2 teáskanál őrölt tengeri só
1/4 teáskanál cayenne bors
2 vastag szelet kenyér
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 vagy 3 fej szívsaláta
5 szelet sült bacon
Hogyan kell elkészíteni?
1.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2.A kenyérszeleteket felkockázzuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
3.A szívsalátáról a külső leveleket leszedjük, majd a salátát félbe vágjuk. Tegyük egy aprítóba a dresszing hozzávalóit és turmixoljuk krémes állagúra. A félbevágott szívsalátákat egy tálba tesszük, meglocsoljuk a dresszinggel. Rátesszük a kockára vágott sült bacont és a megsült kenyérkockákat.