Mi kell hozzá?
3 db kisebb sárgarépa
20 dkg lencse (nagy szemű, barna)
0.5 közepes db póréhagyma
1,2 dl olívaolaj
fél citrom leve
1 ek. mustár
1 gerezd fokhagyma
0.5 csokor kapor
joghurt
só
bors
Hogyan kell elkészíteni?
1.Egy aprítóban elkeverjük az olívaolajat a citromlével, mustárral, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kaporral és joghurttal.
2.Egy serpenyőben egy evőkanál olajon megdinszteljük a karikákra szeletelt póréhagymát.
3.Kivesszük a serpenyőből és a helyére tesszük a félbevágott sárgarépákat. Meglocsoljuk 2 ek. balzsamecettel és addig sütjük magasabb lángon, amíg karamellizálódnak.
4.A főtt lencsét összekeverjük a megdinsztelt póréhagymával, aztán rátesszük a karamellizált sárgarépákat és leöntjük a kapros dresszinggel.
Tipp: A sárgarépákat úgy vágjuk félbe, hogy egy kis szárkezdeményt is ott hagyunk. Ez egy plusz dekorációs elem a tálalásban.