Paradicsomos sajtleves, sajt tallérral

Vágólapra másolva!
Paradicsomos sajtleves, sajt tallérral
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

30 gr étolaj
150 gr kocka paradicsom/lehet konzerv is/

őrölt bors
5 gr friss bazsalikom, vagy 1 gr szárított
20 gr mustár
50 gr friss citrom leve
1 gr fokhagyma
100 gr tejszínes krémsajt
50 gr ementáli sajt
200 gr joghurt
1000 gr zöldségalaplé
15 gr kukoricakeményítő
200 gr reszelt sajt

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Kevés napraforgó olajon és vajon megpirítom az apróra vágott kocka paradicsomot. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, mustárral, és fokhagymával ízesítem. Belekeverem a reszelt sajtot. Belekeverem a joghurtot. Felöntöm a zöldség alaplével, és kiforralom. Végül kevés kukoricakeményítővel megkötöm, de ezt el is lehet hagyni.

A tallérokhoz a reszelt sajtot kis kupacokban a sütőpapírra szórom, forró sütőben néhány perc alatt ropogósra sütöm.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!