Hozzávalók:
30 gr étolaj
150 gr kocka paradicsom/lehet konzerv is/
só
őrölt bors
5 gr friss bazsalikom, vagy 1 gr szárított
20 gr mustár
50 gr friss citrom leve
1 gr fokhagyma
100 gr tejszínes krémsajt
50 gr ementáli sajt
200 gr joghurt
1000 gr zöldségalaplé
15 gr kukoricakeményítő
200 gr reszelt sajt
Hogyan kell elkészíteni?
Kevés napraforgó olajon és vajon megpirítom az apróra vágott kocka paradicsomot. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, mustárral, és fokhagymával ízesítem. Belekeverem a reszelt sajtot. Belekeverem a joghurtot. Felöntöm a zöldség alaplével, és kiforralom. Végül kevés kukoricakeményítővel megkötöm, de ezt el is lehet hagyni.
A tallérokhoz a reszelt sajtot kis kupacokban a sütőpapírra szórom, forró sütőben néhány perc alatt ropogósra sütöm.