Hozzávalók:
500 gr csicseriborsó
100 gr vöröshagyma
100 gr paradicsom kocka
50 gr száraz vörös bor
50 gr olíva olaj
150 gr citrom
1 cs újhagyma
30 gr friss bazsalikom
250 gr zellergumó
250 gr sárgarépa
Hogyan kell elkészíteni?
A csicseriborsót megfőzöm enyhén sós vízben, amiben van 2 db babérlevél, és 5 dkg vöröshagyma
Olíva olajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát. Kevés vörösbort elpárologtatok benne. Paradicsom kockát pirítok hozzá. Ízesítem, édesítőszerrel, citromlével, és bazsalikommal. Ebbe az alapba kockázom bele a zöldségeket. Sárgarépát, zellergumót, a zöldjét is. ízesítem sóval, frissen őrölt borssal. Kiveszek a csicseriborsóból egy részt a főzővizével együtt, és pürésítem. Hozzáöntöm a megpárolt zöldségekhez a megfőtt csicseriborsó másik felét a levével együtt. Felforralom, hozzákeverem a pürét, és készre főzöm. Tálaláskor friss újhagymát szórok a tetejére, és még megcsöpögtetem citromlével. Olívaolajban pirított kenyérrel nagyon finom.