Hozzávalók:
150 gr medvehagyma
50 gr teavaj
200 gr burgonya
50 gr sárgarépa
80 gr zellergumó
1 cs újhagyma
1 db friss citrom
200 gr joghurt
300 gr darált hús (lehet sertés, szárnyas, amelyik jól esik)
200 gr megfőtt puliszka
100 gr sárgarépa
1 cs petrezselyemzöld
1 db tojás
só, frissen őrölt bors
Hogyan kell elkészíteni?
A burgonyát, az újhagymát, a medvehagymát, kevés reszelt sárgarépát, fehérrépát és zellergumót, vajon megpirítok, majd rövid lében puhára párolom. Sóval, frissen őrölt borssal, fokhagymával ízesítem. Amikor felforr, beleteszem a kockára vágott burgonyát. Zöldségalaplével és vízzel felöntöm. Tálalás előtt citrommal ízesítem. Tálaláskor vékony metéltre vágott medvehagymával szórom meg.
Húsgombóc
A darált húst, a puliszkát, és a reszelt sárgarépát összekeverem a tojással. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítem, petrezselyem zölddel színesítem, pogácsázom, majd belefőzöm a levesbe. Ez a leves betétje.