Sonkás, sajtkrémes burgonya
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/HAL_PDGOtMuuA6NEHMOcPGUChKjwdVXzryfvlr9KZgI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VjNjc3M2FjYjJkNzQ2OTBhMWI3Y2YwNGY2NmVlNmMx.webp)
Hozzávalók:
20 dkg zellerszár
30 dkg burgonya
20 dkg hegyi sajt
10 dkg angol szalonna
10 dkg sonka
1 dl tejszín
borecet
olaj
fokhagyma
só
bors
Hogyan kell elkészíteni?
Sajtkrémet készítek. Hegyi sajtot reszelek majd tejszínnel és fokhagymával elkezdem főzni. Sóval, borssal, borecettel ízesítem. A főtt krumplit kevés olajon és vajon megsütöm. Angol szalonnát és sonkát szeletelek, rászórom a krumplira. Sóval és borssal ízesítem. Tálaláskor angol zellert szeletelek hozzá és rászórom.