Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
60 dkg kifőtt csicseriborsó
15 dkg vörös hagyma
15 dkg lilahagyma
1 cs újhagyma
só, frissen őrölt bors
2 cs kapor
5 dkg sonka, vagy bacon
5 dkg teavaj
3 dkg étolaj
5 cl száraz fehérbor
Hogyan kell elkészíteni?
Az apróra vágott füstölt hús darabokat vajban megpirítom. Hozzáadom a túrót, a tejfölt.
Erre öntöm a megfőtt csicseri borsót, és megsózom. Kis karikákra vágott újhagymát, és az apróra vágott kaprot szórom rá. A csirkemellet felcsíkozom ujjnyi metéltre, megsózom, és fele vajban, fele étolajban megpirítom. Kiveszem a húst a serpenyőből, és az ottmaradó zsiradékban megpirítom a felkarikázott lilahagymát, és a vörös hagymát együtt. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal. Kevés fehérborral meglocsolva, puhára párolom. Végül a kész csirkecsíkokat hozzákeverem. Tálaláskor a túrós csicseriborsóra teszem a hagymás csirke ragut.