Hozzávalók:
250 gr vörös lencse
1 db mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
50 ml extra szűz olívaolaj
1 csokor spárga
4 db tojás
50 gr törökmogyoró
150 gr feta
1 marék baby spenót
Hogyan kell elkészíteni?
1. A lencsét sótlan vízben főzzük 10-12 perc alatt puhára, majd csepegtessük le.
2. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze a citromlével és hagyjuk állni egy keveset.
3. A spárgát egy forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
4. A tojásokat tegyük fel hideg vízben főni, majd amikor elkezd forrni a víz, hagyjuk még 5 percig a vízben a tojásokat, hogy lágy tojásokat kapjunk.
5. Hideg vízzel öblítsük le, majd távolítsuk el a héjukat.
6. Tálaláskor a dresszinget öntsük rá a lencsével összekevert spenótlevelekre. Vágjuk félbe a tojásokat, majd azt is tegyük a kitálalt salátára.
7. Spárgával és morzsolt fetával díszítsük.