Borjúmáj, sajtos kukoricapürével és sült zöldséggel

Vágólapra másolva!
Borjúmáj, sajtos kukoricapürével és sült zöldséggel
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

60 dkg bivaly, vagy borjúmáj
5 dkg vaj
0,5 dl étolaj
só, frissen őrölt bors, chilipehely
2 dkg mustár
8 gerezd fokhagyma
15 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
1 cs újhagyma
50 dkg fagyasztott kukorica
10 dkg tejszínes krémsajt

Forrás: LifeTv



Hogyan kell elkészíteni?

Bivajmáj, sajtos kukoricapüré sült zöldségek A májat szeletekre vágom. Borssal szórom. Fele vaj, fele étolajban sütöm meg, úgy, hogy mellette sok fokhagyma gerezd is pirul. Kiveszem és ebben a zsiradékban pirítom meg a julienne zöldségeket. Újhagyma, sárgarépa, zeller, és a szára is.
Amikor elkészült a zöldség, a kukorica főzőlevéből merek hozzá, hogy egy kicsi szaftja is legyen.
Ízesítem sóval, chilivel, őrölt borssal, mustárral. A fagyasztott kukoricát puhára főzőm, és a saját főzőlevével, valamint krémsajttal pürésítem

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!