Göngyölt bivaly hús, lencsés káposztával
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/_wVhQqmQZ2GlScC-PkpLwpShDzJVRFOh37RvvDC5aik/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y3OTUwZDgyOWY1ODQ5NDZhMmEwMGIyNDJjYWY1NWUw.webp)
Hozzávalók:
4 db reszelt főtt tojás
1 db friss tojás
10 dkg reszelt csiperke gomba
3 szál újhagyma
4 db 15 dkg-os hátszín szelet
20 dkg vörös hagyma
1 kg fejes káposzta
20 dkg lencse
3 dl zöldség alaplé
24 gerezd fokhagyma
0,5 dl étolaj
só
őrölt bors
Elkészítés:
A hátszínt kiklopfolom tenyérnyi darabokra. Beleteszem az összegyúrt tölteléket.Összehajtom, hogy ne tudjon kiszökni belőle a töltelék. Nagyon magas hőfokon elősütöm az előmelegített sütőben. A gyalult káposztát, a szeletelt vöröshagymát, összekeverem, és meggyúrom. Lencsét szórok közé, és ízesítem sóval, fokhagymával. Keverek bele étolajat,. Kibélelem a tepsit vele, belefektetem az elősütött töltött hátszíneket. Kevés zöldségalaplével felöntöm. Alufóliával betakarom. A sütőben 130 C-fokon két óra alatt készre sütöm.