Nemzetközi siker az új magyar találmány: a "baktérium-ölő" padló

Vágólapra másolva!
Innovációs nagydíjjal jutalmazta a szakma Chicagóban a Graboplast újfajta speciális padlóját, amely fertőtlenítő hatásával egyedülálló módon eltünteti a kórházakban az ott előforduló baktériumokat.
Vágólapra másolva!

A vállalat által szabadalmaztatott technológiával készülő termék nemzetközi kiállításon nyerte el a napokban a kitüntető díjat az Egyesült Államokban, amely az előrejelzések szerint jelentős vevője lehet a Grabo Silver Knight elnevezésű gyártmánynak - nyilatkozta Tanos Ádám kommunikációs munkatárs kedden az MTI-nek.


Az újdonság hazai és külföldi laboratóriumi vizsgálatok tanúsága szerint is hatásos eszköz lehet a kórházi fertőzések megelőzésében. Az új termék legfontosabb piacának az Egyesült Államok mellett Kínát és az Európai Uniót tekinti a vállalat. Mostanáig kis tételek készültek, s a szakemberek most dolgoznak a kollekció teljes körű kibővítésén.


A Grabo Silver Knight nevű speciális padló fertőtlenítő hatását a nanoezüst és nanotitándioxid részecskék alkotta egyedülálló kettős védelmi rendszer biztosítja. Az antibakteriális hatás mindenféle vegyszer használata nélkül érhető el, köszönhetően az ezüstionoknak, amelyek blokkolják a sejtcella osztódását, és megszakítják az enzimek tápanyag-továbbítását. A titándioxid pedig felgyorsítja a káros baktériumok és a szerves szennyeződések gyors lebontását egy kémiai oxidációs folyamattal. A folyamathoz mindössze normál nappali fény szükséges.


A nanoanyagok használata a levegő minőségének javításához is hozzájárul, a fotokatalízis segítségével a különféle kellemetlen szagok, köztük a nikotin és a formaldehid ártalmatlan összetevőkre bonthatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!