A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Egy új amerikai vizsgálat szerint azok a fiatalok, akik pozitívan gondolkodnak, és elégedettek az életükkel, sokkal jobb egészségügyi állapotban vannak, mint magányos és elégedetlen társaik.
Vágólapra másolva!

A tizenévesek pozitív gondolkodásmódja, jó hangulata és elégedettsége épp olyan fontos mutató az egészség vizsgálatánál, mint a szorongás vagy a depresszió - állapították meg a Dél-Floridai Egyetem kutatói.


A vizsgálatban több mint 400 tizenkét és tizenöt év közötti amerikai diák vett részt, a gyerekeket kikérdezték testi egészségükről, és érzéseikről egy sor dologgal kapcsolatban. A válaszokat kiértékelve szoros kapcsolatot találtak a jó fizikai egészségi állapot, az élettel való elégedettség illetve a közelmúltban érzett izgatottság és büszkeség között. A magányos, szorongó és depressziós, bűntudatban szenvedő gyerekek rosszabb egészségi állapotban voltak.


A kutatók azt vették észre, hogy ötből négy szellemi épséggel kapcsolatos mutató kiválóan megjósolta a gyerek egészségét. "Ez tökéletesen mutatja, mennyire fontos az érzelmi jólét serdülőkorban ahhoz, hogy gyermekünk egészséges maradjon" - írták a szerzők. A kutatás részletei nemrégiben jelentek meg online a Journal of Applied Research in Quality of Life folyóirat oldalán.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!