A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A kutyák a szocális fejlődésben is segítik az autista gyerekeket

Vágólapra másolva!
Tudjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja, most azonban a legújabb kutatásokból az is kiderült, hogy a kutyák a gyermekek fejlődési rendellenességeire is pozitív hatással lehetnek.
Vágólapra másolva!

A Montreal egyetem kutatói autista gyerekeket vizsgálva azt tapasztalták, hogy a gyerekek stressz-szintje a kutyákkal való játszadozás során csökkent. A tanulmány eredményei szerint a kutyák segíthetnék az autista gyerekeket. Sőt, nemcsak a stressz szintjüket csökkenthetik, hanem a szociális készségeik fejlesztésében is sokat segíthetnek. Sok autista gyerek ugyanis nehezen fejezi ki érzelmeit, vagy éppen nehezen érti meg a többi ember érzéseit.

A kísérletben 42 autista gyermeket vizsgáltak, amibe a családjaikat is bevonták. Majd a gyerekek kortizol (stressz hormon) szintjét háromszor megmérték. Első alkalommal akkor, mielőtt a kísérleti kutya megérkezett volna a családhoz, másodjára akkor, amikor a kutya a gyermek közelében volt, és végül amikor a kutyát újra elvitték a családtól.


A kísérlet során a szülőket arra kérték, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, szerintük hogyan változott a gyermek viselkedése. Átlagosan a 33 viselkedési probléma a szülők tapasztalatai szerint 25-re csökkent. "Még sosem láttam ilyen drámai hatást, a kutatások egyértelműen azt mutatják, hogy a kutyák csökkentették a gyermekek stressz hormonszintjét" - mondta a kutatás vezetője, Dr. Sonia Lupien.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!