A segítő szándékú vezetők többet keresnek önző társaiknál

Vágólapra másolva!
A legtöbb vezető beosztásban lévő ember valóban segíteni szeretne másokon - állítja egy nemrég megjelent kutatás, amely homlokegyenest ellentmond annak a közhidelemnek, mely szerint minden vezető énközpontú és önző.
Vágólapra másolva!

Európai kutatók egy csoportja gazdasági játékok segítségével vizsgálták vezető beosztásban lévő önkéntesek személyiségjegyeit. Az eredmények szerint a vezetők nagy többsége inkább nézi a köz érdekeit, mint a sajátját. Kiderült továbbá, hogy azok a vezetők, akik csak saját érdekeikkel törődnek, sokkal kevesebb pénzt keresnek, mint azok, akik másokkal is törődnek.


"Eredményeink szerint a vezetői beosztásban lévők legtöbbször segítő szándékkal fordulnak alkalmazottaikhoz és segítik a koordinációt és együttműködést a különböző emberek között" - nyilatkozta Edward Cartwright a Kent Közgazdasági Egyetem munkatársa. - "A kutatási adatok sokkal pozitívabb képet festenek a vezetői pozíciókról, mint azt feltételeztük. Persze ez nem jelenti azt, hogy egyik vezető sem él vissza a hatalmával, de megnyugtató, hogy a nagy többség mégsem ilyen."


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről