A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

10 hónaposan kapott új szívet a legfiatalabb szívátültetett

Vágólapra másolva!
Négy hónap steril szobában, harc az életért. Hanna tíz hónaposan a legfiatalabb szívátültetett Magyarországon. A sikeres transzplantáció után a kicsi nemrég hazatérhetett. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=tDunvodKd9zkrZwJ
Vágólapra másolva!

Magyarországon a gyermek-szívátültetésnek nincsen hagyománya. Az első műtétet 2007 novemberében végezték el Budapesten. Két és fél évvel később azonban egy újabb csöppség szorult segítségre, a két hónapos Hannánál szívbetegséget diagnosztizálták, és a gyógyuláshoz vezető egyetlen út a gyermek-szívtranszplantáció volt. Viszonylag gyorsan, 2010. február 24-én jött a hír, hogy találtak Hannának új szívet. A műtétet a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben végezték el.


A gyermek-szívátültetés sokkal komplexebb feladat az orvosok számára, mint egy felnőtt esetében. Nehezebb donort találni, hiszen egy 100 kilós ember szívét nem kaphatja meg egy 20 kilós gyermek. Az utóbbi egy évben azonban jelentősen javult a donorhelyzet, az érintett szülők többsége már nem zárkózik el a felajánlástól. Ez annak is köszönhető, hogy nagy sajtónyilvánosságot kapott néhány eset, melyekből egyre többen megismerték a problémát.


Hanna szülei csak akkor lélegezhettek fel, amikor az orvos kijött a műtőből és átadta a jó hírt, hogy sikeres volt a műtét, de a félelem, hogy elveszítik a csöppséget, egyelőre nem múlt el teljesen.


Hanna teljes történetét megnézheted a Life Magazinban a LifeNetwork műsorán is!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!