Hozzávalók:
Tésztához: 1 evőkanál méz, 1 csomag szárított élesztő, 25 dkg búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só.
Töltelékhez: 15 db napon szárított élesztő, 20 dkg feta sajt, 1 marék fekete olajbogyó, 3 szál újhagyma, 1 csokor friss oregánó, 1 csokor zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olívaolaja, darált bors.
Tegyük egy dagasztó edénybe a liszteket, adjuk hozzá a sót, mézet, szárított élesztőt és a búzadarát. Kapcsoljuk be a dagasztót, majd csorgassunk hozzá 2.5 dl langyos vizet, két evőkanál olívaolajat és egy evőkanál mézet. Pár percig keverjük, majd takarjuk le az edényt, és langyos helyen kelesszük kétszeresére.
A töltelékhez tegyük egy tálba az összekockázott feta sajtot, a beáztatott és szintén feldarabolt aszalt paradicsomot, a kimagozott olajbogyót, az felaprított petrezselyem zöldjét, oregánót és az újhagymát. Daráljunk rá borsot, csorgassuk hozzá az olívaolajat, és óvatosan keverjük össze.
A megkelt tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd osszuk kétfelé. Nyújtsuk ki újnyi vastagságú, téglalap alakú formára, majd osszuk el rajta a töltelék felét. Göngyöljük fel, mint egy kalácsot, végeit nyomkodjuk jól össze, majd tegyük egy sütőlemezre. Villával szurkáljuk meg a tetejét, majd előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 35-40 percig.
Az egész kenyér energiatartalma 3501 Kcal