A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Te milyen nyelven szereted a párodat?

Vágólapra másolva!
Szereted a párodat, mégsem tudod elég jól kifejezni felé lángoló érzelmeidet? Úgy érzed, örökké elégedetlen veled, cserébe te több gyengédségre vágynál? Ne aggódj, lehet, hogy nincs nagy baj, csak egyenlőre még nem tanultátok meg a másik szeretetnyelvét jól fordítani.
Vágólapra másolva!

A szeretet több nyelven is képes megszólalni, és elég a figyelem ahhoz, hogy előbb utóbb közös hangot találjatok. Lehet, hogy nem is vagy vele tisztában, mennyire szeret, mert nem veszed az ő jeleit.


Aki szavakkal szeret


Lehet te azok közé tartozol, akik újra és újra elismerő szavakra vágynak, és ha ezt nem kapod meg, képes vagy akár ki is csikarni dicséretet, még akkor is, ha ezzel párodat az őrületbe kergeted. Éppen ezért lenne nagyon fontos kedvesednek megértenie, hogy feléd a szeretetét a leghatékonyabban szavakkal: dicsérettel, biztatással tudná kifejezni. Neked ugyanis erre van szükséged, és hiába fogja egy nap hatszor levinni a szemetet, ha eközben egyszer sem hozza szóba, hogy milyen remek vacsorát főztél. Ha viszont azt veszed észre, hogy párod szomjasan issza biztató mondataidat, akkor ezt tudatosan alkalmazd a kapcsolat megerősítése érdekében.


Aki figyelemmel szeret


Nagyon sokszor ott csúszik el a dolog, hogy bár sok időt töltenek együtt, valahogy mégsem jut elég figyelem a másikra. Pedig akadnak emberek, akik azt a nyelvet ismerik és értékelik leginkább, ha párjuk teljes szívvel-lélekkel rájuk figyel. Ha vacsora közben nem a tévét nézi, ha értő és érdeklődő tekintettel hallgatja a másik beszámolóját az eltelt napról. Illetve ha netalán még közös és mindkettőjük számára örömteli elfoglaltságot is találnak, például azonos a hobbijuk, akkor szinte biztos, hogy egy közös nyelvi kifejezést már találtak a szeretetre.


Aki ajándékokkal szeret


Akadnak, akiknek ez nem fontos, és kis mosollyal söprik félre párjuk apró ajándékait. Pedig a szeretet kifejezésének szimbóluma lehet az ajándék, hiszen azt jelenti, a vásárlás vagy ajándékkészítés közben a másik gondolt a szeretett személyre, és célja az őszinte örömszerzés volt. Ha párod naponta egy szelet csokival, egy kis kulcstartóval, hetvenhetedik plüssmacival érkezik és lep meg téged, ismerd fel, hogy ez valószínűleg az ő nyelvén a szeretet legtisztább kifejezése. És örülj neki, szívből.


Aki gondoskodással szeret


A legtöbb ember számára természetes, hogy valaki gondoskodik róluk, természetes, hogy meleg vacsora, tiszta ruha várja a kedvest, és ezzel nincs is baj. A gond akkor kezdődik, amikor a gondoskodó fél nem ismeri fel időben, hogy bár párja örül az ízletes uzsonnának, azért számára ez nem feltétlenül a szeretet legpontosabb kifejezése, és lehet, hogy sokkal inkább örülne, ha a kedves vacsikészítés helyett inkább odabújna hozzá, és például megmasszírozná a vállát.


Forrás: LifeNetwork
Forrás: LifeNetwork

Aki simogatással szeret


Talán ez az a nyelv, amelyet mindannyian tökéletesen értünk, bár ettől függetlenül a szeretet kifejezésére nem mindenki használja, illetve minél hosszabb ideje élünk párkapcsolatban, annál ritkábban vesszük elő a simogatást, mint hatékony eszközt a szeretet kommunikálására. Érintést adni és kapni pedig mindenki szeret, így, ha úgy érezzük, minden más erőfeszítésünk csődöt mondott és lassan minden összezavarodik körülöttünk, vessük be az érintést, a szeretet nagyágyúját. Higgyük el, az ölelést, a simogatást, a gyengédséget párunk is érteni fogja.


Gazdag Enikő pszichológus szerint a legideálisabb helyzet az, amikor olyan párok találnak egymásra, akik értik, megértik a másik szeretet nyelvét, tehát ösztönösen működik közöttük ez a szál is. Igaz tanulható az, hogy a másik mit ért szeretet alatt, mit értékel annak, de ha mindez a kezdetektől "olajozottan" működik, nagyon erős kötődést alakít ki két ember között.


Kassai Tini


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!