Hozzávalók négy személyre:
30 dkg borjúcomb vagy lapocka, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor újrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 db cukkíni, fél-fél darab színes kaliforniai paprika, 15 dkg apró szemű gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, őrölt fehérbors, 1 evőkanál étkezési keményítőm, 1 ág friss kakukkfű.
Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, kakukkfüvet , majd addig pároljuk, még üveges lesz. Adjuk hozzá a kis kockákra feldarabolt borjúcombot, fűszerezzük őrölt fehérborssal és sóval, majd lefedve pároljuk 15 percig. Ha szükséges az elpárolgott levet pótoljuk vízzel. A hús már kezd puhulni, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, majd pároljuk még öt percig. Hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a pároló levet, és jól forraljuk össze. Tálaláskor frissen összevágott petrezselyem zölddel szórjuk meg. Körítésnek kuszkuszt vagy főtt árpagyöngyét készítsünk hozzá.
Egy adag energiaértéke körettel együtt 218 Kcal.
Nézd meg hogyan készül!