A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Kávé és alkohol a visszér ellen

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint a rendszeres kávé és alkohol fogyasztó nők körében kevesebb a visszeres láb, mint azoknál, akik nemet mondanak mindkét szenvedélynek.
Vágólapra másolva!

Egy húsz éves időtartamú vizsgálat során 40 ezer nő egészségi állapotát kísérték figyelemmel, akikkel rendszeresen teszteket töltettek ki, táplálkozási és életviteli szokásaikról. Mint kiderült, a koffeinfogyasztó nők, akik naponta 4-5 kávét is megisznak, ritkábban szenvednek szívbetegségektől, mint átlagos mennyiséget ivó társaik - ugyanakkor visszér vagy más érbetegség is csak elvétve fordult elő náluk.

A kutatás másik érdemleges eredménye az alkoholfogyasztás hatásaira vonatkozik: a felmérés alapján azok az idősödő nők, akik naponta ittak valamilyen alkoholt, kimutathatóan kevésbé hajlamosak a visszérre absztinens társaiknál - szám szerint 20 százalékkal kevesebbszer mutattak ki náluk ilyen gyulladást. Ezek szerint a megoldás egyszerű, minél több kávé annál több visszér, azonban kutatás arra nem terjed ki, hogy a többi szervünkre milyen hatással van a kávé és az alkohol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!