Virtuális boncolás iPhone-on

Vágólapra másolva!
Egy új mobiltelefonos alkalmazás, az "Anatomy Lab" segítségével emberi boncolást hajthatunk végre virtuálisan. A fejlesztők, a Utahi Egyetem kutatói valódi emberi tetem képeit használták fel munkájukhoz.
Vágólapra másolva!

Mark Nielsen professzor szerint az alkalmazást olyan orvostanhallgatóknak szánták, akiknek nincs lehetőségük valódi boncolást végezni, de a végzett orvosok körében is nagy népszerűségnek örvend a fejlesztés. "Az Anatomy Lab főként a fizikoterápiával és rehabilitációval foglalkozó szakemberek számára hasznos, mivel felhasználhatják a betegoktatásban" - magyarázta a professzor.

Az alkalmazás a test 40 különböző rétegét mutatja be. Ráközelíthetünk a különböző struktúrákra és forgatni is lehet azokat. A fejlesztés egy számítógépes programmal indult, amely bemutatja a boncolást, kezdve a bőrrel, majd rátérve a bőr alatti kötőszövetre, az idegekre, erekre és izmokra. Az iPhone érintőképernyője ideális az interaktív alkalmazás kezeléséhez. Az "Anatomy Lab" eddig 3000 példányban kelt el, de megvásárolható olcsóbb, rosszabb felbontású verzióban is, "My Body" néven.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről