Persze látszólag ez csak a férgek ügye, minket embereket nem érint a felfedezés. Azonban az emberi szervezetre nagyon hasonlóan hat az inzulinszint változás, mint az melített élősködőkére. A kutatók a férgek étrendjéhez szőlőcukrot (glükózt) adtak és megfigyelték, hogy ezzel megzavarták a kísérleti példányokban az inzulin szignálokat, amelyek a cukor feldolgozásában játszanak szerepet. Cynthia Kenyon kutató szerint valószínűleg nem csak a férgekben, de bennünk, emberekben is hasonló mechanizmusokat indít be a cukorbevitel.
A tudósok ez alapján ismét megerősítették, hogy a vércukorszintet lassan emelő, alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztása viszont meghosszabbíthatja a várható élettartamot. Már vizsgálják, mennyire szigorú diétát kell tartani az optimális eredmény eléréséhez, azonban a drasztikus kalóriacsökkentést nem javasolják, inkább az ételek minőségét tartják fontosnak. A kutatási eredmények hatására maga Kenyon is áttért az alacsony szénhidráttartalmú étrendre, illetve nem fogyaszt keményítőtartalmú ételeket és édességet.