Kevéssé félnek a terhességtől az amerikai tinik

Vágólapra másolva!
Bár az óvszerhasználat egyre népszerűbb az amerikai tinédzserek körében, a legújabb felmérések szerint csökkent a tinik terhességtől való félelme.
Vágólapra másolva!

Egy szövetségi felmérés szerint a 15-19 évesek amerikai fiatalok 95 százaléka legalább egyszer használt már óvszert a szexuális együttlétei során. Azonban kiderült az is, hogy csupán a fiúk 12 százaléka mondott le az együttlétről a terhességtől való félelmében. "A viselkedési formák azt mutatják, hogy a legtöbb fiatalnak célja, hogy elkerülje a terhességet" - olvasható az Országos Betegségmegelőzési és Kezelési Központ tanulmányában.

A legújabb vizsgálatok szerint azonban a terhességtől egyre kevésbé tartanak az ameriaki tinik. A megkérdezett fiatal fiúk mindössze 47 százaléka mondta, hogy 'nagyon dühös' lenne, ha partnere terhes lenne, míg a lányok 58 százaléka válaszolta ezt, esetleges saját terhességére gondolva.

A mostani felmérés során a kutatók összesen 2767 fiatalt interjúvoltak meg szexuális szokásaikról. Az adatok szerint a 15 és 19 év közötti lányok 42 százaléka, és a fiúk 43 százaléka aktív szexuálisan. A felmérésből kiderült továbbá, hogy bár a fiatalok általában védekeznek, de ritkán hagynak ki együttlétet a terhességtől való félelmükben. Sokkal gyakoribbak a morális és vallási indokok.

A megkérdezett fiúk 64, és a lányok 71 százaléka szerint manapság már teljesen normális dolognak számít, hogy egy házasságon kívül élő nőnek gyermeke legyen.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!