Ha korán sül el a fegyver - a korai magömlésről őszintén

Vágólapra másolva!
Épp, hogy nekilendültetek és a párod már túl is van rajta? Túl gyorsan a csúcsra ér, miközben te még a hegy derekán se jársz? Ha nektek is problémát okoz a partnered korai gyönyöre, ha alkalomról alkalomra hoppon maradsz, itt az ideje, hogy utánajárjatok, mikor és hogyan lehet behúzni a féket.
Vágólapra másolva!

Bármennyire is kínos a szituáció, első jó tanácsunk, hogy ezt ne érzékeltesd pároddal. Minél inkább kiélezed a helyzetet, vagy minél hevesebben jelzed a csalódottságodat, annál messzebb kerültök a probléma megoldásától. A baj akár pillanatnyi, akár hosszan tartó, megkövesedett probléma, akkor segítesz a legtöbbet, ha őszintén mered kérdezni, és vádaskodás, ítélkezés nélkül érzékeltetni vele, hogy türelemmel és szeretettel akarod segíteni, hisz ez közös cél. A női elfogadás a korai ejakulációnál kulcskérdés lehet, és a te szereped - ha vállalod - a fejlődés szempontjából elengedhetetlen.


Mindent a szemnek?


Az előjáték a szexuális együttlét elengedhetetlenül fontos része, és bár egyéb esetben főleg a nőknél jelentős a szerepe, a korai magömléssel küzdő pasik számára a kiutat jelentheti a megalázó helyzetből. Első körben fontos, hogy megértessük a férfiakkal, hogy a női gyönyör nem feltétlenül a hüvelyen belül születik, vagyis, ha nem akarnak feltétlenül és azonnal testen belülre kerülni, ha megértik és elfogadják, valamint hajlandóak velünk együtt élvezni és értékelni az előjáték nyújtotta örömöket: a lassú, hosszú ideig tartó simogatást, az érzéki csókolózást, a másik testének kényeztetését, nyalogatását, masszírozását, dédelgetését. Ha elhiszik, hogy a szex nem azonos a vad behatolással és a hüvelyen belüli pumpáló mozgással, akkor lehet esély arra, hogy közel egy időben, de semmiképp se túl korán következzen be a gyönyör.


Amennyiben a pasik szemlélete alapvetően más irányt vesz, akkor valószínűleg máris kevésbé lesz kétségbeejtő számukra, ha a kapu megrohamozása után néhány perccel elsül a fegyver, hiszen előtte remélhetőleg már egymásra hangolódott a pár, és valószínűleg a női orgazmus sem késlekedik sokáig. Persze az is megoldás lehet, ha egy-egy együttlétre több menetet tervezünk, így az első menet ideje egyszerűen nem számít. A következő pedig garantáltan lassúbb és kielégítőbb lesz majd.


Ehhez azonban az kell, hogy mindketten újra vágyra lobbanjanak, és persze ki kell várni a pasi újra feltöltődését is, a latencia időt. Ez változó, van aki szinte azonnal újra működőképes, másoknál esetleg fél órát is várni kell, de fontos tudni, hogy önmagában
a több felvonásos erotika nem elegendő az ejakulációs kontroll elsajátításához.


Rosszul tanult örömszerzés


Nagyon sok esetben a probléma mögött egyszerűen rossz tanulás áll, vagyis a pasi kamaszkorában, egyszerűen rossz gyakorlatot sajátított el, arra törekedett, hogy minél gyorsabban orgazmusa legyen, és valószínűleg nem bánt kesztyűs kézzel a saját péniszével, mi több, valószínűleg kemény marokgyakorlatok során, gyorsan célba ért. A gond akkor van, ha a ezt továbbvitte a párkapcsolatba, erre a folyamatra emlékezik és úgy is viselkedik.


Ilyenkor, ha hajlandó (sok gyakorlással) újratanulni az önkielégítést, akkor a szexuális aktus közbeni viselkedése is változni, fejlődni fog. Ebben persze neked is segítened kell, elsősorban, hogy megszokja a jelenlétedet, a lassúbb orgazmus elérésének útján, de aktív segítséget is nyújthatsz, például irányíthatod a kézmozdulatait, és lassíthatod a tempóját, amikor a jelzőérzés jelentkezik. Tulajdonképpen erre, a jelzőérzésre kell nagyon koncentrálnia, mert azután már nincs megállás, lehetetlen megállítani az orgazmust. A kommunikáció ebben az esetben kulcsfontosságú: időben kell szóljon, hogy állj le a kezeddel vagy éppen a nyelveddel.

Forrás: istockphoto
Forrás: istockphoto



Talléros pontok


A pasik gátján szerencsére lelhető egy pont, amelyet ha a megfelelő időben, a jelzőérzés jelentkezése előtt megnyomtok (vagy a párotok nyomja magának) néhány másodpercig, akkor a menet dalolva mehet tovább a következő csengetésig.


Akkor újabb nyomás, kis megtorpanás és újra indulhat a csata. Ez gyakorlással egyre többször alkalmazható, így a jelzőérzések közötti időszak is kitolódik majd. Előnye, hogy nem kell hosszabb időre leállni, se kiszállni a hüvelyből. (A gát az a herezacskók alatt és a végbél közötti, idegszálakkal gazdagon átszőtt terület.)


Makkolás


Jól bevált fogás a makkolás is, amikor hímvessző egy bizonyos területének szorításával odázzátok el az orgazmust. Fontos tudni, hogy a szóbeszéddel ellentétben nem a hímvessző tövét kell szorítani, hanem közvetlenül a makk alatti részt kell megragadni és határozottan, úgy húsz másodpercen keresztül szorosan tartani. (Az ujjaid szinte szoros gyűrűként fonódjanak a makk alatti részre.) A szorítás után húsz másodperces szünetet kell tartani, mielőtt ismét akcióba lépnétek, vagyis az idő alatt nincs nyalogatás, se bármilyen ingerlés. Jó, ha tudjátok, hogy a makkon 6000 idegvégződés található, és a szorítással az ezeken keresztül futó ingereket tudjátok megtorpanásra késztetni.


Számokkal a kéj ellen


Dr. Klettner Anikó szexuál-pszichológus szerint kifejezetten működőképes a figyelem tudatos elterelése, vagyis, ha a gyönyör előtti pillanatokban egészen másra koncentrál a férfi, netalán megold egy matematikai összeadást, bár az is elég, ha csak számolni kezd.


Ugyanakkor, mivel ezzel a módszerrel lélekben kicsit elsétál a férfi, akár az együttlét is veszíthet a varázsából, így lehet, hogy érdemesebb az előbb felsorolt módszerek közül mást választani.


Kassai Tini


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!