A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A vörös hús növeli a nők szívbetegségének kockázatát

Vágólapra másolva!
Azok között a nők között, akik sok vörös húst fogyasztanak, megnő a szívbetegségek kialakulásának esélye. Harvardi kutatók a halat, a baromfihúst, a mogyorót, és a zsírszegény diétát ajánlják.
Vágólapra másolva!

Samantha Heller, táplálkozás-szakértő szerint a munka nem az első, mely bizonyítja a vörös hús és a zsírban gazdag étrend káros hatását. "Ennek ellenére aggasztó, hogy az amerikai emberek mennyire képtelenek az étrendváltásra, csökkenteni a vaj, a bifsztek, a sonka és a sajt mennyiségét" - véli a szakértő. "További aggodalomra ad okot, hogy az emberek zöme kifejezetten sok fehérjét fogyaszt."


A Circulation folyóirat augusztus 16-i számában megjelent tanulmány szerint már kis odafigyeléssel lényegi változásokat lehet elérni: a sonkás-sajtos szendvics helyett érdemes kipróbálni a mogyoróvajas-banános szendvicset, teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket kell fogyasztani, ki kell próbálni a vegetáriánus chilit - sok zöldséggel és babbal -, és a vegetáriánus hamburgert. A hot dogot, a hagyományos hamburgert, az olasz tésztákat azonban száműzni kell az étrendből.


Dr. Adam M. Bernstein és a Harvard Orvosi Egyetem Közegészségtani Tanszékének munkatársai egy 16 évet felölelő adatbázis segítségével 83 146, 30 és 55 év közötti hölgy adatait elemezték. Ebben az időszakban 2210 nem halálos kimenetelű infarktus alakult ki, míg 952 halállal végződött. Bernstein és munkacsoportja megállapította, hogy a sok vörös hús növeli a szívbetegségek kockázatát, míg a szárnyasok, a halételek, és a mogyoró fogyasztása csökkenti azt. Amennyiben a valaki túl sok fehérjét fogyaszt, a kockázat csökkenthető, ha mellette fogyasztunk mogyorót, halat, szárnyast, illetve tartjuk a zsírszegény étrendet.


Habár a tanulmány csak nőkkel foglalkozott, Bernstein biztos benne, hogy a vizsgált kockázati tényezők férfiak esetén is érvényesek.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!