A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

18 ezer kisbabát segített világra és még mindig dolgozik a százéves orvos

Vágólapra másolva!
Több, mint 60 évet felölelő munkássága során 18 ezer kisbabát segített a világra az az orvos, aki 100 éves kora ellenére még mindig praktizál. A Papa Doc becenévre hallgató Dr. Walter Watson több generáció születésének lehetett tanúja a nagyszülőktől az unokákig 63 éves munkássága során. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai Georgia államban található Augustában élő orvos a legidősebb praktizáló orvos a világon. Páciensei közé tartozik a 77 éves Sabra Allen, akit 59 éven át kezelt és akinek családájából 17 tagot segített a világra. "Mind az öt gyermekem nála született és 12 unokám is" - büszkélkedett a Telegraph újságírójának Mrs. Allen, a nyugdíjas kórházi adminisztrátor. "Senki nincs olyan, mint ő, ő a legjobb."

Dr. Watson még mindig naponta bemegy munkahelyére. "Semmi nincs olyan bámulatos, mint megtapasztalni az élet csodáját" - mondta el az idős férfi. "Csak az a baj, hogy sokkal élénkebben emlékszem a szövődményekkel járó szülésekre, mint a rendben lezajlókra. Ha valaki már több ezer szülést levezetett, összemosódnak a dolgok."

Az orvos a második világháború befejezésekor végzett az egyetemen, azonban 1947-ig Koreában szolgált. A háború befejeztével visszatért Georgiába feleségéhez, Audreyhoz, akivel 65 éve házasok. Dr. Watson február 25-én töltötte be századik életévét.

"Minden nap háromnegyed hétkor kelek, megreggelizem és fél kilencre a kórházban vagyok" - számolt be egy napjáról Dr. Watson. "Már nem vezetek szüléseket, amióta romlott a látásom, de körbejárok az osztályon és a műtőkben, ahogyan mindig is tettem."

Az augustai University Hospital szülészeti osztálya Dr. Watson nevét viseli és felállítottak egy bronzszobrot, amelyen az orvos egy újszülöttet tart a karjában.

Az orvosnál született kórházi kollégája, Dr. Michel McDonough is, aki akár a férfi unokája is lehetne. "Munkaerkölcse mindenki felett áll" - mesélte a fiatal orvos. "Ő már a csipogók elterjedése előtt is dolgozott - akkoriban vagy a kórházban volt valaki, vagy otthon vagy a templomban."

Dr. Watson azt állítja, nem tervez nyugdíjba vonulni annak ellenére, hogy enyhébb ízületi gyulladásban szenved, romlott a látása és hallása. "Szeretem a gyógyítást és szeretek kapcsolatba kerülni az emberekkel. Ez jó okot jelent arra, hogy reggelente felkeljek az ágyból."

A nylvántartás szerint ő a legidősebb praktizáló orvos. A korábbi csúcstartó a szintén Georgiába való Dr. Leila Denmark volt, aki 2000-ig, 102 éves koráig dolgozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!