A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Akupunktúrával spórolják meg az oxitocint az iraki szülészek

Vágólapra másolva!
Az iraki fővárosban kialakult gyógyszerhiány idején sikeresen alkalmazták az orvosok a császármetszéses szüléseknél az akupunktúrát fájdalomcsillapítóként. A beavatkozás során az oxitocin nevű gyógyszer kiváltása volt az elsődleges céljuk.
Vágólapra másolva!

"Az oxitocin segíti a kismamáknál a méh összehúzódását, és csökkenti a vérzés kockázatát, használata azonban az akupunktúrás kezelés rendszeresítése után gyakorlatilag feleslegessé vált" - közölte Lazgeen Zcherky, a bagdadi kórház aneszteziológusa.


Az akupunktúra a legelfogadottabb alternatív orvosi eljárás, gyökerei az ősi Kínába nyúlnak vissza, de az utóbbi évtizedekben Európában is széles körben elterjedt. Felhasználási területe leginkább a fájdalomcsillapítás, de elhízás, székrekedés és ízületi gyulladások kezelésére is használják.


A bagdadi tapasztalatok rávilágítottak, hogy a lábujjak és a boka 5-10 perces stimulálásával a nők 45 százalékánál elegendő mértékű méhösszehúzódást értek el, és további 30 százalékuknál csak kétegységnyi oxitocinra volt szükség az általában megszokott 10-20 egység helyett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!