A brit tb nyitott rá, hogy a szülő nők aromaterápiával is enyhítsék fájdalmaikat

Vágólapra másolva!
A brit szülőnőknek mostantól lehetőségük nyílik arra, hogy szülés közbeni fájdalmaikat és szorongásaikat relaxációval és illóolajas masszázzsal oldják - az egészségbiztosító észak-bristoli fiókjával szerződött, képzett aromaterapeuta szülésznők kínálják ezt a szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Az aromaterápiát egyelőre a bristoli Southmead Kórházban és otthonszüléseknél alkalmazzák, azonban a jövő ősszel megnyíló Cossham Születési Központban is használni fogják, amely Nagy-Britannia első, szülésznők által irányított születésközpontja lesz. Siker esetén a módszert más kórházak is átveszik majd.


A kórház vezetői hivatalosan is bejelentették, hogy 24 szülésznő kapott képzést az aromaterápiás olajok kémiájáról, keverésük módjairól. A szülésznők a módszert a szülés körüli stressz oldására fogják használni. Hétféle illóolajat alkalmaznak majd: bergamotot, muskotályzsályát, jázmint, levendulát, borsmentát, tömjént és grapefruitot, amelyeket bázis olajjal kevernek.


Az illóolajokat belélegezve, lábfürdőként, borogatásként vagy a kézfejre cseppentve alkalmazzák. Az aromaterápiát csak képzett szülésznők használhatják masszázs során, és csak ők keverhetik ki az illóolajokat is.


"Az aromaterápia csökkenti a szorongást és a félelmeket, mivel ellazítja a szülőnőket. Emellett az olyan tünetek ellen is hatásos lehet, mint a gyomorégés vagy a hátfájás. Ha a szülőnők ellazultak szülés közben, kevesebb fájdalomcsillapításra van szükség, azonban minden nő más és más, és az olajokat mindenkinél személyre kell szabni" - nyilatkozta a Daily Telegraphnak Mary Carlisle, a Southmead Hospital szülésznője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről