Twitteren közvetítette saját szülését

Vágólapra másolva!
A legtöbb nő számára a szülés nem az az időpont, amikor egyszerre több dologgal tudnak foglalkozni. Fi Star-Stone azonban a Twitteren közvetítette saját második szülését, azzal a nem titkolt céllal, hogy "lerombolja a szülés körüli mítoszokat".
Vágólapra másolva!

A 34 éves, Staffordban élő nő otthon adott életet Oscar névre keresztelt kisfiának, élő online közvetítését több száz ember, sőt néhány híresség is nyomon követte. Star-Stone egy bölcsődében dolgozik, emellett pedig egy tanácsadó oldalt vezet szülők számára. Célja az volt, hogy tudatosítsa az anyákban, hogy a természetes szülés pozitív élmény.


"Már 19 éve dolgozom gyermekekkel és a többi anya sokszor jön oda hozzám, hogy mennyire félnek a terhességtől" - nyilatkozta az asszony. "Meg akartam mutatni nekik a szülés pozitív oldalát és azt, hogy nem feltétlenül szükséges a fájdalomcsillapítás."


Star-Stone-nak már van egy kislánya, Betsy, aki majdnem pontosan egy évvel kisöccse előtt született. A kismamánál múlt péntek éjjel fél háromkor indult meg a szülés, amely során összesen kilenc üzenetet küldött az internetes közösségi oldalra okostelefonjáról. Egy órával a fájások kezdete után például ezt írta: "Nincs fájdalomcsillapítás, de nagyon fáj. Jó lenne egy dupla vodka!"


A kisbaba, Oscar végül hajnali 3 óra 42 perckor látta meg a napvilágot 3430 grammal, erről a Twitteres követők alig húsz perccel később értesülhettek. A Childcare Is Fun (Jó móka a gyermeknevelés) honlapot üzemeltető Star-Stone csiripeléseire összesen 250 válasz érkezett, 100 új követő jelentkezett, köztük olyanok, mint a tévébemondó Emma Forbes és a graffitiművész, Banksy. "Rengeteg támogató üzenetet kaptam" - lelkesedett a nő. "Fantasztikus élmény volt."


Az újdonsült kétgyermekes apuka, a szintén 34 éves Richard a következőket mondta: "Fi terhessége óriási érdeklődést váltott ki és szerette volna eloszlatni a szülés körül kialakult mítoszokat. Az emberek ugyanis pozitív élmények helyett a legtöbbször csak a rémálomba illő helyzeteket osztják meg másokkal."


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről