A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az MTA Szótári Munkabizottsága kezdeményezésére az Akadémiai Kiadó 2007. október 17-én immár negyedik alkalommal rendez kiállítással és vásárlással egybekötött szakmai napot.
Vágólapra másolva!

A Szótárnapot azzal a hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre, hogy a szótárakat mint a nyelvtanulás eredményes és nélkülözhetetlen eszközeit bemutassuk, és fellépjünk az értéktelen és használhatatlan, a nyelvtudást nem előmozdító kiadványok ellen.

A szakmai nap és vásár elsősorban a szótárakat ismertető, a szakembereket, a tanárokat és a diákokat tájékoztató és a jó szótárak széles körben való elterjedését célzó megmozdulás, mely felhívhatja a figyelmet az igényes szótárkiadás fejlesztésének és fenntartásának szükségességére.

A Szótárnap helyszíne a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Károlyi
Palota, Budapest VIII., Reviczky u. 6. Az október 17-i Szótárnapon délután 14 órától előadásokat hallgathatnak meg a palota első emeleti erkélyes termében. Bucsi Szabó Zsolt, az Akadémiai Kiadó vezérigazgatója köszöntőt mond, majd Országh László születésének 100. évfordulójáról Pomázi Gyöngyi, az Akadémiai Kiadó Nyelvi Szerkesztőségének igazgatója emlékezik meg. Maday Gábor szavalja Tandori Dezső Mert enyém az Országh, Egy szó alibije című művét.

Ezután kerül sor a Kiváló Magyar Szótár-díj átadására. A díjat Meskó Attila, az Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, valamint Prószéky Gábor, az MTA Szótári Munkabizottságának elnöke adja át. A napot kerekasztal-beszélgetés zárja, melyen részt vesz Erdős Virág, Háy János, Kukorelly Endre, Szabó T. Anna és Szőcs Géza.

És végül egy praktikus információ: a IV. Szótárnap alkalmából az árusítás október 17-20-ig tart, tehát a szótárvásárlásra négy teljes nap áll a vevők rendelkezésére. A helyszínen a kiadók szótáraikat mind a négy napon 20-30% kedvezménnyel árusítják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!