A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Makovecz Imre válaszol a fel nem tett kérdésekre

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Középületeknél használt természetes anyagok (fa, nád) tűzállósági határértékét, megfelelősségét hogyan sikerült elérni, a Tűzrendészeti Hatóságnál elfogadtatni? (Rőte)
- Középületen nádat még nem használtam. A fa jobb az acélnál, műanyagnál tűzállósági szempontból. A tűzállóság és menekülési idő összefügg. Nincs probléma.


Mi a véleménye az új magyar találmányról, az üvegbetonról? (Nagy.Gy.)
- A fényáteresztő falazóelemekről? Remek!


Ön szerint mi az üveg szerepe az építészetben? (Oláh Brigitta)
- Attól függ, kinél, mikor és milyen konkrét helyzetben.


Jól sejtem-e, hogy a szervesség az "ahogy fent, úgy lent" igazságának az elfogadását, a makro- és mikrokozmosznak egységes törvények szerinti rendeződésének az elfogadását jelenti? (Szalay Zsuzsanna)
- Igen.


A bölcsesség-tudás rendje és igazsága szemben áll a hatalom-tudás valóság keresésével? (Szalay Zsuzsanna)
- Igen.


Hogyan lehetne megfogalmazni, elnevezni a szervesség ellentétét? Gondolom vannak erre enyhébb és keményebb kifejezések. (Szalay Zsuzsanna)
- Saját természetünk elárulása. A pénz csereérték-hordozó. Ha nem ez, akkor a hatalom szubsztanciája, ha a valós egzisztenciát helyettesíti, akkor az emberi "én"-t démonizálja. Így a pénzt szolgálja az építészet is, és nem az embert magát. Nézze meg a Budapest anno című képeskönyvet. Abban többek között megtalálja a Kálvin tér képét is. És nézze most meg ugyanonnan a valóságban. Ez a különbség. Ez az ellentétes kép.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!