Győrben tananyag az internet

Vágólapra másolva!
Kvíz - legyőzhetetlen a Révai Miklós Gimnázium csapata?
Vágólapra másolva!

Ha harmadszor is nyerne, legszívesebben a Csodák Palotájába látogatna a csapatom - nyilatkozta portálunknak Bogdán András, az Arany János Tehetséggondozó Program és a Mindentudás Egyeteme tesztversenyén másodszor is sikert aratott győri Révai Miklós Gimnázium csoportjának felkészítő pedagógusa.

Immár másodszor küldték vissza leggyorsabban, és persze hibátlanul a
Mindentudás-kvíz "totószelvényét". Még mielőtt olvasóink bundával vádolnának, elárulná a győri csapat titkát?
- Csapatunknak nem az első internetes játéka ez a vetélkedő: több ízben
próbálkoztunk különböző típusú versenyekben való részvétellel. Ezek során
megtanultuk, hogyan lehet interneten keresni, sőt, ennek egy részét az
informatika óra anyagába is beépítettük. Úgy gondolom, a jövőben a tudás,
az információ megszerzésének egyik alapja, ha nem a legfontosabb része lesz az
önálló ismeretszerzés. Mivel mi már régóta próbálkozunk ezzel, "előnyben"
lehettünk a többi csapattal szemben.

Mondjon legalább egy olyan tudományágat, kérdéskört, amiben gyengébbek, hogy legyen némi muníciónk a következő fordulóra.
- Most megfogott bennünket. Reméljük, nincs ilyen. Én magam a sport témakörében tudok "súgni", a többi témát a diákjaim maguk osztották szét egymás között. Talán a nyelvtan okozna némi fejtörést, de a "hejesírás" eddig nem szerepelt a Mindentudás Egyetemének anyagában.

"Lányai-fiai" rutinos országjárók; mit szóltak a második győzelemért járó
fővárosi vizithez?
- Elég nehezen tudtam őket rábeszélni, és nagy áldozatot kellett hozniuk. Matekdolgozatot javasoltam, ami miatt nagy dilemmában voltak, de hosszas töprengés (kb. egy tizedmásodperc) után fájó szívvel lemondtak a dolgozatról a tudás érdekében.

A "dinómánia" lecsengett vagy folyton újraéled a középiskolások között?
- Bár a diákokat manapság nem minden formája ragadja meg, hiszen a fantázia leginkább az óriási dinoszauruszokra fogékony, amelyek soha nem fogják nyugton hagyni egyik nemzedéket sem, a "dinómánia" szerintem örökéletű. Most kisebb a lelkesedés, mint az Őslénypark vetítése idején, de a dinók uralták valaha a Földet, és uralják ma is a képzelet világát.

Bár a tudományos ismeretterjesztés - és nem a "kívánságműsor" - a profilunk, mégis, ha a közeljövőben netán besöprik a harmadik győzelmet, hová látogatna legszívesebben a csapat?
- Arra az esetre, ha lesz a vetélkedőnek folytatása, és sikerülne ismét célba érnünk, a Csodák Palotája kapta a legtöbb szavazatot - igaz, alig előzve meg Disneylandet. Végül azért győzött a CSP, mert csak innen érhetnénk vissza az előadásra. Egyébként már nekem szegezték a kérdést, hogy mikor lesz folytatás. Annyit tudtam válaszolni, hogy remélem, hamarosan.

Tudnivalók a játékról

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről