Egymást segíti a Virtuális Enciklopédia és a Mindentudás Egyeteme

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!
Magyar Virtuális Enciklopédiahttp://enc.phil-inst.huEnciklopéda a XXI. századbanCímszavak hálózatos kapcsolatahttp://www.enc.hu/perl/enc/ujvenc.pl?id=205A virtuális szó kapcsolódásai a MVE-ban

Együttműködésről állapodott meg a Magyar Virtuális Enciklopédia (MVE) és a Mindentudás Egyeteme (ME) - jelentette be Sallai László, a ME ügyvezető igazgatója február 21-én, aki a Világosság című folyóirat munkájáról szóló tájékoztatón szólalt fel a Magyar Tudományos Akadémia Elnöki Tanácstermében. Az ME használni fogja a MVE címszavas hálózati szisztémáját, míg az enciklopédisták saját címszó-adatbázisukat fejlesztik a már elhangzott Mindentudás-előadásokból.

Sallai László, a Mindentudás Egyeteme ügyvezető igazgatója

Sallai László az együttműködést mutatja be


A Mindentudás-projekt vezetője az egybegyűlt tudományos érdeklődők előtt ismertette a ME-honlap koncepcióját és terveit. Mint mondta, már az első Mindentudás-előadások elindításakor eldőlt, hogy fontos szerepet szánnak az internetes megjelenésnek. A cél az volt, hogy a honlapon megtalálhatóak legyenek az elhangzott előadások és a ME-klubokban szervezett beszélgetések, és ezek valós, felhasználóbarát internetes tartalmakként jelenjenek meg. Ehhez kapcsolódóan egy több lépcsőben megvalósuló fejlesztés indult meg nemrég, melynek eredményeként nemsokára lehetővé teszik a honlapon található anyagok oktatási célú felhasználását, és az oldalon található tartalmak kereshetőségén is javítanak. Először ez utóbbi valósulhat meg, míg az év második felében a már meglevő tartalom kap új formát. Ezen átalakulás részeként épül majd a kapcsolat a Virtuális Enciklopédiával. A tervek szerint ez év végére egy teljesen új tartalommal és formával megjelenő és új kereshetőségi lehetőségekkel ellátott honlapot használhatnak az érdeklődők.

Nyíri Kristóf filozófus-akadémikus
Nyíri Kristóf örül az ötletnek
Virtuális Enciklopédia

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről